کفشک آسانسورآسان الوندT5-T9 چدنی

                                                             ASAN ALVAND

قیمت فروش کفشک آسانسور آسان الوند T5-T9 چدنی: 5000000 ریال

قیمت فروش کفشک آسانسور آسان الوند T9 چدنی تخت لنت ژله ای: 2200000 ریال

قیمت فروش کفشک آسانسور آسان الوند T9 چدنی تخت لنت تفلون: 2500000 ریال

 

زمان سوار شدن به آسانسور اولین چیزی که خواهید دید درب و کابین آسانسور است. مسافران آسانسور چیزی به غیر از درب، کابین و شاسی آسانسور را نمی بینند. ولی قطعات زیادی باید عملکرد درستی داشته باشند تا امنیت کابین آسانسور و مسافران برقرار شود.

گاورنر، پاراشوت، فلکه هرزگرد آسانسور، فلکه موتور آسانسور، سیم بکسل، موتور آسانسور، کفشک آسانسور و قطعات ریز و درشت دیگری قطعات مکانیکی آسانسور را تشکیل می دهند. ما در این مقاله کفشک آسانسور چدنی و  شرکت تولیدی آسان الوند که تولید کننده قطعاتی مانند کفشک چدنی T5-T9، کفشک چدنی تخت T9 و قطعاتی دیگری مانند سربکسل و انواع فلکه هرزگرد می باشد را مورد بررسی قرار می دهیم.

شرکت تولیدی محصولات چدنی آسان الوند را به جرات می توان گفت که یکی از برترین تولید کنندگان کفشک آسانسور می باشد. کفشک آسانسور در انواع مختلف با بهترین متریال در کارگاه ریخته گری و تراشکاری آسان الوند تولید شده و با بسته بندی با کیفیت در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد. انواع محصولات آسان الوند با کیفیت عالی و قیمت مناسب آماده ارسال به سراسر کشور می باشد.

کفشک آسانسور چیست

کفشک آسانسور یک قطعه اساسی و بسیار مهم است که می توان گفت هدایت‌ کننده کابین و وزنه تعادل در راستای ریل راهنمای آسانسور است. کفشک در هنگام حرکت کابین آسانسور و وزنه تعادل بر روی ریل‌ راهنما می‌لغزد و به جابجایی راحت و نرم کابین کمک خواهد کرد. هرچقدر این لغزش آسانتر و نرمتر باشد حرکت بهتر و یکنواخت‌ تر را بر روی ریل خواهیم داشت. علاوه بر این کفشک اسانسور جلوی خروج کابین از مسیر تعیین شده را می‌گیرد. کفشک‌ها با جنس چدن و فولاد تولید می‌شوند و لنت تفلون یا ژله ای قرار گرفته در داخل آنها به هدایت دقیق کابین و قاب وزنه کمک می‌کند. لنت کفشک در برابر خوردگی و اصطکاک بسیار مقاوم است، اما اگر از لنت نامرغوب استفاده کنید تلرانس حرکت و لرزش در دو جهت افقی و عمودی بیشتر خواهد شد.

کفشک یکی از مهمترین قطعات مکانیکی آسانسور است که وجود آن برای جابجایی روان و نرم کابین آسانسور و وزنه‌ تعادل بسیار مهم می‌ باشد. کفشک آسانسور در بالا و پایین کابین آسانسور و وزنه تعادل نصب می‌‌شود و هدایت آنها را بر عهده دارد. این قطعه اصطکاک را به حداقل می‌ رساند و از ایجاد صدا، ارتعاش و لرزش در هنگام حرکت کابین جلوگیری می‌کند. این قطعه حیاتی از بدنه، لنت و اجزای متحرک شامل فنر یا کپسول تشکیل می‌شود.

شما می‌توانید با توجه به نیاز آسانسور خود از انواع کفشک و لنت با قیمت و کیفیت مناسب استفاده کنید. شما می توانید در مورد انواع کفشک آسانسور و لنت از همکاران ما در آسانسور افق مشاوره بگیرید.

کفشک آسانسور آسان الوند چدنی T5-T9

اصلی ترین وظیفه و کاربرد کفشک چدنی T5-T9 آسان الوند ایجاد بستری برای هدایت بهتر کابین آسانسور و وزنه تعادل است. به طوری که حرکت آسانسور در بهترین حالت خود قرار گیرد. در واقع کفشک وزنه و کابین T5-T9 با ایجاد لغزش بین وزنه تعادل و کابین، کیفیت حرکتی آسانسور را بهبود می بخشد و در ایجاد حرکتی نرم و یکنواخت بین کابین و وزنه تعادل نیز نقش مهمی دارد. یکی دیگر از کاربردهای کفشک به حداقل رساندن ارتعاشات و صدای داخل آسانسور است.

انواع کفشک آسانسور:

در آسانسورهای کششی از دو نوع کفشک وزنه و کابین و در آسانسور های هیدرولیک فقط از وزنه کابین استفاده می شود. 

  • کفشک وزنه تعادل آسانسور T5
  • کفشک کابین آسانسور T9

کفشک وزنه تعادل آسانسور T5: کفشک وزنه تعادل به منظور ایجاد بستری مناسب تر برای حرکت وزنه تعادل در طول مسیر ریل آسانسور طراحی می شود. در کفشک وزنه T5 معمولا از لنت ژله ای و در بعضی موارد از لنت تفلون استفاده می شود. وظیفه لنت کفشک، کاهش سر و صدا و جلوگیری از اصطکاک بدنه کفشک با ریل است. کفشک وزنه تعادل در قسمت بالا و پایین کادر وزنه و در راست و چپ ان قرار می گیرد.

کفشک کابین آسانسور T9: کفشک کابین آسانسور قطعه ای است که باعث می شود، کابین روی ریل بلغزد و از ارتعاش و لرزش کابین آسانسور به هنگام حرکت به سمت بالا و پایین پیشگیری شود. نصب کفشک در آسانسور ضروری است و بدون آن حرکت کابین با مشکل مواجه می شود. کابین آسانسور در خط ریل به صورت عمودی در حال حرکت است و کفشک باعث می شود کابین در همان خط ریل به مسیر خود ادامه دهد و از مسیر خارج نگردد. کفشک کابین در چهار گوشه کابین اسانسور قرار می گیرد. این وسیله علی رغم ساختار ساده دارای وظیفه مهم در آسانسور است.

 

 

 

 

کفشک کابین آسانسور (Elevator guide shoes) یک قطعه مکانیکال در آسانسور است که در بالا و پایین کابین آسانسور و در وزنه تعادل نصب می شود. کفشک کابین اگر چه اندازه ای کوچک دارد، ولی کاربردهای بزرگ، مهم و نقش اساسی در کنترل و جلوگیری از لغزش کابین آسانسور در هنگام حرکت بالا و پایین بر روی ریل راهنما و در محورهای XY و Z را بر عهده دارد. کفشک کابین آسانسور بر روی انواع آسانسورهای کششی، مغتاطیبسی و هیدرولیکی نصب می شود. درجه آزادی فنر کفشک از مهمترین ویژگی های آن می باشد و اگر در هنگام نصب تنظیم نباشد و سفت تنظیم شود، می تواند به موتور آسانسور فشار وارد کند و اگر شل تنظیم شود، می تواند باعث لغزش کابین در هنگام حرکت گردد. پس تنظیم کفشک کابین آسانسور می تواند از اهمیت خیلی زیاد و بالایی برخوردار باشد.

کفشک کابین آسانسور جز قطعات پرکاربرد و لنت آن به علت درگیر بودن مداوم با خط ریل از اجزاء مصرفی در آسانسور می باشد. کفشک کابین، در قسمت بالایی و زیرین و در قاب وزنه تعادل کابین آسانسور به کار گرفته میشود تا به عنوان هدایت کننده و کاهنده لرزش کابین آسانسور مورد استفاده قرار گیرد.

وظیفه کفشک کابین آسانسور، حفظ تعادل کابین آسانسور و وزنه تعادل در خطِ ریل راهنمای آسانسور است که کابین را در این مسیر به درستی به پیش ببرد. با انجام این کار کفشک کابین آسانسور ، باعث حرکت نرم و راحت کابین و وزنه تعادل روی ریل ها می شود و سرانجام کابین آسانسور و اجزای آن در مسیر خود بدون لرزش و تکانه های افقی به حرکت در می آید.

کفشک‌های کابین آسانسور عمدتاً برای جلوگیری از لغزش و ایجاد ثبات در آسانسور استفاده می‌شوند. این کفشک‌ها معمولاً از جنس ترکیبی لاستیک و فلز که مقاومت بالایی داشته باشند ساخته می‌شوند.

به طور کلی و برای یک تعریف جامع و کامل برای کفشک کابین آسانسور می توان گفت: آسانسور برای حرکت در یک مسیر مستقیم و ایمن، نیازمند ریل آسانسور می باشد. قطعه ای که کابین و فریم را به ریل متصل می کند، کفشک کابین نامیده می شود.

برای حرکت نرم و راحت و بدون تکان و لرزش کابین آسانسور از کفشک کابین استفاده می شود. از ویژگی های خوب یک کفشک کابین، لنت آن است که باید از استحکام و کیفیت خوبی برخوردار باشد.

این موضوع باعث کاهش صدا و لرزش کابین آسانسور می گردد. درجه آزادی کفشک کابین آسانسور از مهمترین ویژگی های آن محسوب می شود که می تواند نواقص  خط ریل راهنما در محورهای XY و Z را کنترل کرده و با قابلیت فنری و ارتجاعی که داخل کفشک کابین وجود دارد، تکان ها و لرزش های افقی کابین آسانسور را از بین برده تا کابین در مسیر خط ریل راهنما به حرکت ایمن و بدون لغزش خود ادامه دهد.

   

وظیفه کفشک کابین آسانسور

وظیفه اصلی کفشک کابین آسانسور هدایت کابین آسانسور و وزنه تعدل در امتداد ریل راهنما می باشد. کفشک کمک خوبی برای جلوگیری از به هم خوردن تعادل کابین است. کابین آسانسور در هنگام حرکت زیاد و شتاب گیری آن با توجه به انواع کفشک در آسانسور های مختلف از کفشک با ظرفیت آسانسور متناسب با آن، برای حفظ تعادل استفاده می گردد.

زمانی که کابین آسانسور به حرکت در می آید ، حال فرقی نمی کند آسانسور به سمت پایین یا بالا حرکت کند، ارتعاش و لرزش هایی در سیم کابل کابین آسانسور ایجاد می شود.

در این حین ، کفشک در آسانسور همانطور که در خطِ ریلی آسانسور حرکت می کند ، می تواند ارتعاش و لرزش ها را خنثی و از بین ببرد و از تکانه های کابین آسانسور جلوگیری کند .در حین اینکه کفشک در کابین آسانسور قطعه کوچکی است ، ولی پر کاربرد و وظیفه مهمی را به عهده دارد.

بهترین کفشک کابین آسانسور چه ویژگی هایی دارد؟

کفشک‌های آسانسور باید ویژگی‌های خاصی داشته باشند تا بتوانند بهترین عملکرد را ارائه دهند. برخی از ویژگی‌های مهم کفشک‌های آسانسور عبارتند از:1. مقاومت لغزش: کفشک باید دارای سطح ضد لغزش باشد تا از لرزه های کابین آسانسور به خوبی محافظت نماید.2. ثبات: طراحی کفشک باید به گونه‌ای باشد که ثبات و استحکام کافی را در مقابل حرکت و سکون ناگهانی و تغییرات سرعت آسانسور ارائه دهد.3. راحتی نصب: کفشک باید به راحت در آسانسور نصب شود و مشکلی برای نصب آن در ابعاد نداشته باشد.4. مقاومت در برابر سایش: بهتر است کفشک دارای موادی باشد که در برابر سایش و فرسایش مقاوم باشند و بتوانند مدت زمان طولانی استفاده شوند.5. سازگاری با محیط آسانسور: کفشک باید مقاوم در برابر رطوبت، گرد و غبار و شرایط مختلف محیط آسانسور را داشته باشد.6. طراحی مناسب: طراحی کفشک باید به گونه‌ای باشد که امکان تعمیر و نگهداری آسان را داشته باشد و از استحکام خوبی برخوردار باشد.7. ایمنی: کفشک کابین آسانسور باید استانداردهای ایمنی مطابقت داشته باشد و به افراد اطمینان دهد که در هنگام استفاده از آسانسور در معرض خطر نیستند.

تعداد کفشک کابین آسانسور در اطاق آسانسور

استفاده از این قطعه ، در کابین آسانسور چهار کفشک و برای وزنه تعادل کابین آسانسور هم از چهار کفشک در هر دو قسمت بالا و پایین آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد .

اما بهترین کفشک ، کفشکی است که قابلیت اصطکاک و سایش حداقلی داشته باشد ، و زمانی که کابین و وزنه تعادل در حال حرکت هستند کمترین سر و صدا را تولید کند . و اگر انحرافاتی در محل ریل و اتصالات ریل باشد به بهترین شکل باعث رد کردن این انحرافات شود و این حرکت به کابین و وزنه تعادل منتقل نشود .

اگر بخواهیم در تعریف بهترین کفشک کابین ساده تر صحبت کنیم . خودرویی را در نظر بگیرید که در جاده در حال حرکت است ، و در جاده حتما چاله و دست انداز وجود دارد ، بهترین ماشین آن است که در حال عبور از این چاله ها و دست اندازها آسیبی به سرنشینان خودرو وارد نشود . پس بهترین کفشک ، آن است که جان افرادی که داخل کابین آسانسور هستند و

جلوگیری از آسیب های جانی و مالی ، را به طور کامل حفظ کند .

انواع کفشک کابین آسانسور

تولید کفشک کابین آسانسور در سه نوع مختلف صورت می گیرد :

– کفشک لغزشی آسانسور
– کفشک ثابت آسانسور
– کفشک غلطکی (رولر) آسانسور

همانطور که قبل ذکر کردیم کفشک کابین آسانسور انواعی دارد ، حال قصد داریم مختصرا این کفشک ها را معرفی کنیم :

کفشک غلطکی

در ساخت کفشک غلطکی از بدنه فلزی محکم استفاده شده است و مواد تشکیل دهنده رولر های کفشک غلطکی کابین آسانسور از جنس پلی اورتان ساخته شده است ، غلطک ها بر روی این بدنه فلزی قرار گرفته است و پشت هر غلطک فنرهای جلو برنده ای وجود دارد که وظیفه چسباندن غلطک ها به سه طرف ریل کابین آسانسور را بر عهده دارند .

کفشک غلطکیِ سوار شده بر کابین آسانسور ، بر روی ریل های خشک حرکت می کند و یک محفظه فلزی روی رول ها از غلطک محافظت می کند هم چنین نکاتی که برای این کفشک غلطکی مد نظر است این است که تعداد چرخش رول ها برای کابین آسانسور بیش از 450 دور در دقیقه بالا نرود  و برای قاب وزنه تعادل کابین 950 دور چرخش در نظر گرفته شده است .

استفاده از کفشک غلطکی کابین ، برای آسانسور هایی مناسب و طراحی شده است که آسانسور دارای سرعت زیاد است چرا که این کفشک غلطکی باعث حرکت نرم کابین آسانسور شده  و صرفه جویی در مصرف انرژی آسانسور را به دنبال دارد .

کفشک لغزشی

کفشک لغزشی آسانسور ، نیاز به مراقبت بیشتری دارد چرا که این نوع کفشک ها برای سرعت کم و متوسط ساخته شده است و حتما باید ریل های آسانسور روغنکاری شده باشد تا اصطکاک و سایش به حداقل ترین حالت ممکن برسد و لغزش بهتر صورت بگیرد .

چرا که لنت کفشک لغزشی ، مهم ترین بخشی است که باید به آن توجه کرد . این لنت بین کفشک و ریل کابین قرار گرفته است ، باید کفشک لغزشی را با دقت نصب کرده و تنظیم کرد تا به درستی عملکرد صحیح و روانی را داشته باشد و این را هم یاد آوری کنیم که حتما ریل های کابین آسانسور مرتبا تمیز و در صورت نیاز حتما روغن کاری شود .

خرید کفشک کابین برای انواع آسانسور

– قبل از انتخاب و خرید کفشک کابین آسانسور باید به : نوع آسانسور ( باری ، مسافربری ) و ظرفیت و سرعت و… آسانسور توجه کرد.

– هر هشت ماه یک بار باید لنت کفشک آسانسور را تعویض کرد .

– بعد از تولید کفشک کابین ، ریل ها باید توسط تکنسین های متخصص روانکاری شود تا اصطکاک به حداقل ترین میزان برسد ، و عمر مفید کفشک بالا رود .

– بدنه کفشک آسانسور در هنگام تولید کفشک کابین باید با کیفیت بالا و سبک باشد .

– کفشک تولیده شده ، باید جنس آن صاف و تراشیده شده و پلیسه نباشد .

– ساخت کفشک کابین آسانسور بر دو نوع است : نوع اول فلزی جوشکاری شده می باشد و نوع دوم چدنی مقاوم می باشد .

– سطح روغن در روغندان ها باید به اندازه پُر و تراز باشد همچنین از عملکرد صحیح روغندان ها ، اطمینان حاصل فرمایید .

– کابین آسانسور و قاب وزنه باید قبل از نصب کفشک ، بالانس شده باشند .

– برای افزایش طول عمر مفید حتما روغنکاری مرتب ریل ها و تمیز بودن ریل ها حائز اهمیت است .

– هرچه اصطکاک در کفشک های غلطکی کاهش یابد ، صرفه جویی در مصرف انرژی به حداقل ممکن می رسد .

– استفاده از کفشک غلطکی (رولر) در آسانسور ، کاهش صدای حرکت آسانسور و بالا بردن کیفیت حرکت کابین را به دنبال دارد .

– در سرعت های تا یک متر بر ثانیه باید از کفشک لغزشی برای کابین استفاده شده و از کفشک ثابت برای قاب وزنه تعادل استفاده شود .

– در سرعت های بیشتر یک متر بر ثانیه باید از کفشک غلطکی استفاده شود .

– لنت کفشک ها ، باید از مقاومت و سختی زیادی در برابر آسیب و خوردگی دارا باشند .

 9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999

انواع کفشک آسانسور

معمولا در هر آسانسور دارای چهار عدد کفشک است که در بخش بالایی و پایینی آسانسور و در تماس با کابین و وزنه تعادل نصب می‌شوند. کفشک آسانسور به سه نوع اصلی لغزشی، ثابت و غلطکی تقسیم می‌شود که هر کدام از آن‌ها برای سرعتی خاص طراحی شده‌اند. در ادامه با انواع کفشک آسانسور آشنا می‌شویم.

کفشک لغزشی

کفشک لغزشی برای آسانسورهایی که با حداکثر سرعت 1.6 متر بر ثانیه حرکت می‌کنند، طراحی شده‌ است. این نوع کفشک معمولا از جنس پلاستیک یا تفلون ساخته می‌شود و باید مانند دیگر بخش‌های آسانسور به صورت منظم تعمیر و نگهداری شود. یکی از اقدامات مهم که به منظور کاهش سایش و افزایش لغزش این نوع کفشک انجام می‌شود نصب روغندان درون آن است. مهمترین بخش کفشک لغزشی لنت آن است که در محل اتصال با ریل راهنما قرار می‌گیرد. شما باید با نصب دقیق و مناسب کفشک لغزشی و تنظیم آن از عملکرد مناسب و حرکت نرم آسانسور مطمئن شوید. تمیز شدن همیشگی ریل‌های آسانسور و روغن‌کاری منظم آن‌ها نیز به عملکرد بدون نقص کفشک لغزشی کمک می‌کند.

کفشک ثابت

از کفشک ثابت در آسانسورهایی که سرعت کمتر از دو متر در ثانیه دارند استفاده می‌شود. این قطعه برای هدایت کابین در مسیر حرکت ریل نصب می‌شود و همواره ثابت خواهد بود. ساختار این نوع کفشک بسیار ساده است و تمام قطعه به صورت ریخته‌گری و با مواد بسیار باکیفیت ساخته می‌شود. برای استفاده از این نوع کفشک نیازی به انجام تنظیمات خاص و پیچیده ندارید و به صورت منظم باید تعمیر و نگهداری شود. این نوع کفشک دارای یک کپسول مخصوص است که برای آسانسورهای بزرگ که به میزان بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرند بزرگ‌تر است و وظیفه جذب ضربات و شوک‌ها را بر عهده دارد.

کفشک غلطکی

کفشک غلطکی دارای کیفیت بسیار بالا است و به همین دلیل می‌توانید آن را در انواع آسانسورها با سرعت‌های گوناگون نصب کنید. این مدل کفشک دارای فنربندی ویژه است که لرزش کابین را کاهش می‌دهد، بنابراین می‌توانید از آن در مجموعه آسانسور ساختمان‌های مرتفع که لرزش بالایی دارند استفاده کنید. دیگر مزیت برتر کفشک غلطکی کاستن از مصرف انرژی آسانسور در هنگام استفاده است. محل نصب این قطعه بر روی یک بدنه فلزی مقاوم قرار دارد و به همین دلیل از اتصال آن می‌توانید مطمئن باشید. جنس پلی اورتان چرخ‌های کفشک غلطکی کارایی و طول عمر آن را افزایش می‌دهد و نقش مهمی در کاهش سر و صدای آسانسور در هنگام حرکت دارد.

یکی از نکات مهم که در هنگام استفاده از آسانسورهای مجهز به کفشک غلطکی باید به آن توجه کنید خشک بودن ریل‌های آسانسور است. شما می‌توانید با تعیین تعداد دوران کفشک غلطکی آسانسور بر روی قاب وزنه و کابین کیفیت آن را افزایش می‌دهد. طبق استاندارد آسانسور باید کابین و وزنه تعادل به ترتیب دارای دور محدود 450 و 950 دور در دقیقه باشند. در این نوع کفشک آسانسور از 3 تا 6 غلطک مخصوص استفاده می‌شود که به راحتی حرکت آسانسور در سرعت‌های بالاتر از 2 متر در ثانیه را نیز تحمل می‌کند. به طور کلی آسایش مسافران و کیفیت سواری آسانسورهای مجهز به کفشک غلطکی در مقایسه با انواع لغزشی بسیار بیشتر است و میزان لرزش را تا حد زیادی کاهش می‌دهند. با این وجود پیچیدگی عملکرد آن‌ها بیشتر است و نصب آن‌ها نیازمند دقت و دانش فنی بیشتر است

 

چگونگی نصب کفشک آسانسور

نصب کفشک راهنمای آسانسور باید با دقت بالا و توسط کارشناسان باتجربه انجام شود. پیدا کردن محل دقیق بری نصب و استفاده از اتصالات مناسب برای ثابت کردن کفشک بر روی چارچوب مسیر بسیار مهم است. در هنگام نصب کفشک آسانسور باید به این نکات توجه کنید:

هنگامی که کفشک‌های راهنمای بالایی و پایینی در محل خود نصب شدند باید در راستای عمودی کاملا در مسیر یکسان قرار داشته باشند. به عبارت دیگر باید اندازه‌گیری‌ها با دقت بسیار بالا انجام شود تا راستای قرارگیری کفشک‌ آسانسور یکی باشد. این موضوع برای تمام انواع کفشک‌های غلطکی، لغزشی و ثابت دلالت می‌کند

کفشک‌های آسانسور ثابت باید به گونه‌ای نصب شوند که فاصله بین لنت‌ها و ریل مسیر کاملا یکسان و ثابت باشد. تلرانس قابل قبول برای این مقدار بین 0.5 تا 2 میلی‌متر است

     

نکات مهم درباره کفشک آسانسور

کفشک آسانسور، جنس و کیفیت آن تاثیر مستقیم بر عملکرد آسانسور و میزان لرزش آن می‌گذارد. شما می‌توانید با رعایت برخی نکات ساده و استفاده از کفشک مناسب طول عمر آسانسور را بالا ببرید و در انرژی مصرفی هنگام فعالیت آن صرفه‌جویی کنید. در ادامه با نکات مهم درباره کفشک آسانسور آشنا می‌شویم:

  • نقاط اتصال ریل‌ها به کفشک آسانسور بیشترین ارتعاش را در کابین ایجاد می‌کنند
  • کفشک آسانسور به دلیل داشتن فنر با کیفیت می‌تواند ارتعاش‌ها را جذب و از ورود آن‌ها به کابین جلوگیری کند
  • جنس لنت کفشک آسانسور در کاهش ارتعاش و یکنواخت بودن حرکت کفشک لغزشی اهمیت بسیار بالایی دارد
  • روغنکاری منظم و نظافت ریل آسانسور موجب افزایش طول عمر کفشک می‌شوند
  • کفشک آسانسور قابلیت تنظیم دارد و می‌توان با این کار به بالا رفتن کیفیت حرکت و افزایش طول عمر آن کمک کرد
  • بر روی مجموعه کابین و وزنه تعادل چهار کفشک نصب می‌شود
  • کفشک غلطکی را می‌توانید بر روی انواع آسانسور با سرعت‌های مختلف نصب کنید
  • پیش از خرید کفشک مناسب برای هر آسانسور باید به سرعت و وزن آسانسور توجه کنید
  • کفشک آسانسور موجب افزایش ایمنی کابین‌ها می‌شود و جلوی خروج آن‌ها از ریل و تصادف‌های احتمالی را می‌گیرد
  • کفشک آسانسور با متریال بسیار بادوام و مقاوم ساخته می‌شود، به همین دلیل نیاز به تعویض و تعمیر آن تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند
  • ابعاد و شکل کفشک آسانسور به نوع طراحی آسانسور بستگی دارد و می‌تواند بسیار متنوع باشد
  • کفشک آسانسور بر عملکرد سیستم ترمز آسانسور در سرعت‌های بالا تاثیر مثبت می‌گذارد و آن را بهبود می‌بخشد

کفشک آسانسور را باید با توجه به تعداد طبقات و سقف سرعت انتخاب کنید

کفشک آسانسور یک قطعه بسیار مهم به شمار می‌رود که مسیر حرکت کابین بر روی ریل ثابت را مشخص می‌کند. بنابراین می‌توان مطمئن بود که کانال تنها در مسیر عمودی حرکت می‌کند و لغزش و لرزش به حداقل خواهد رسید. هر کابین آسانسور دارای چهار عدد کفشک آسانسور است که در بالا و پایین آن نصب می‌شوند. این قطعه اهمیت بسیار بالایی در تامین ایمنی آسانسور ایفا می‌کند و باید به صورت منظم سرویس و نگهداری شود. شرکت همیار مکانیک کوشا انواع محصولات توانبخشی را با هدف ارائه خدمات به سالمندان، افراد دارای معلولیت و جانبازان کشور ارائه می‌دهد. شما می‌توانید سفارش خرید این محصولات را در سایت ما ثبت کنید.

6666666666666666666666666666666666

 

کفشک آسانسور چیست ؟

به کارگیری کفشک آسانسور سبب ایجاد حرکت روان و نرم وزنه تعادل و کابین می شود و با حرکت خود در امتداد ریل های راهنما نقش هدایت کننده را بر عهده دارد. به عبارت دیگر زمانی که آسانسور حرکت می کند کفشک ها بر روی ریل ها می لغزند و می توانند حرکت کابین و وزنه تعادل را راحت کنند. بنابراین عملکرد و کیفیت کفشک ها و ریل ها نسبت به سایر قطعات آسانسور روی راحتی حرکت آسانسور موثر هستند. محل نصب کفشک های آسانسور در در بالا و پایین کابین و وزنه تعادل می باشد.

کارایی کفشک آسانسور

کفشک آسانسور کارایی و کاربرد مختلفی دارد که اصلی ترین آن ها همان هدایت آسانسور و ایجاد لغزش بین وزنه تعادل و کابین است. همچنین کفشک آسانسور در ایجاد حرکتی نرم و یکنواخت بین کابین و وزنه تعادل نیز نقش مهمی دارد. ریل های آسانسور در طول های مشخصی ساخته و وارد بازار می شوند هنگام استفاده از این ریل ها در طول مسیر باید به یکدیگر متصل گردند. وقتی که آسانسور از کابین و وزنه تعادل عبور می کند در قسمت این اتصالات لرزش ها و ارتعاشاتی ایجاد می شود. این ارتعاشات و صدا ها به کمک کفشک آسانسور به حداقل می رسند و در نتیجه باعث ایجاد حرکت روان کابین و کادر وزنه آسانسور می گردد.

معرفی بهترین کفشک آسانسور

همانطور که می دانیم در حال حاضر شرکت ها و برندهای مختلفی در حوزه تولید قطعات آسانسور در ایران فعال هستند که محصولات خود را با کیفیت ها و قیمت های متفاوت به مصرف کنندگان ارائه می کنند. در این قسمت از مقاله به معرفی چند برند تولید کننده بهترین کفشک آسانسور اشاره می کنیم.

  • کفشک آسانسور پرشیا

این شرکت یکی از بهترین برندهای کفشک آسانسور در ایران است؛ زیرا محصولات بسیار باکیفیت و مرغوبی را در زمینه آسانسور و قطعات آن تولید می کند.

  • خرید بهترین برند کفشک سنگین آسانسور از جی لیفت

براساس نوع آسانسور باید کفشک آسانسور در نوع و ظرفیت مناسب خریداری شود. کفشک تی ۱۶ سنگین جی لیفت از نوع کفشک های لغزی فنری است که در آسانسورهای با ظرفیت بیشت راز ۱۰ نفر نصب می گردد. این قطعه باید براساس ظرفیت خود از مقاومت بالایی در مقابل سایش و شوک در هنگام پاراشوت باشد. این کفشک های سنگین به دو نوع سنگین و نیمه سنگین تقسیم می شوند و از لحاظ وزنی با هم تفاوت دارند ولی از نظر ظاهری شبیه هم هستند.

  •  کفشک رولر آسانسور T16

 

 

 

انواع کفشک آسانسور

کفشک‌ها را به طور کلی به ۳ نوع کفشک لغزشی، کفشک غلطکی و کفشک ثابت تقسیم بندی می‌کنند. در کفشک لغزشی از تفلون، پلاستیک یا پی‌وی‌سی قابل تعویض به عنوان لنت استفاده می‌شود. در کفشک نوغ غلطکی که در بازار به آن کفشک رولر هم گفته می‌شود، یک بدنه‌ی فلزی محکم وجود دارد که غلطک‌هایی بر روی آن سوار است. پشت هر کدام از این غلطک‌ها فنر‌هایی تعبیه شده است که باعث چسبیدگی غلطک‌ها به مقطع‌های ریل‌ راهنمای آسانسور می شود. جنس غلطک‌ها در کفشک رولر از پلی اورتان است.

کفشک لغزشی آسانسور

این نوع کفشک برای حداکثر سرعت ۲/۵ متر بر ثانیه تعبیه شده است؛ اما به صورت معمول برای سرعت ۲ متر بر ثانیه از آن استفاده می‌شود. سطح تماس کفشک لغزشی با ریل راهنمای آسانسور از جنس پلاستیک یا تفلون است. جهت پیشگیری از خرابی و یا شل شدن این سطح تعویض دوره‌ای آن توصیه می‌شود.

با توجه به اینکه این نوع کفشک برای سرعت بسیار کم کاربرد دارد، باید خدمات سرویس و نگهداری دوره‌ای این نوع کفشک به خوبی انجام شود. به همین علت کارشناسان بازرگانی کلمان برای کاهش اصطکاک، سایش و لغزش کفشک روغنکاری منظم ریل‌های آسانسور را ضروری می‌دانند.

مهم‌ترین بخش کفشک لنت آن است که محل قرارگیری آن بین کفشک و ریل آسانسور می‌باشد. شما برای افزایش کارایی لنت کفشک باید حتما به سه توصیه زیر عمل کنید:

  • نصب و تنظیم صحیح کفشک لغزشی جهت عملکرد صحیح و روان آسانسور

  • تمیز و مرتب بودن ریل‌های آسانسور

  • روغنکاری مداوم ریل آسانسور

کفشک رولری یا غلطکی آسانسور

برای سرعت بالاتر از  دو و نیم متر بر ثانیه از این نوع کفشک استفاده می‌شود، کفشک رولری یا غلطکی به علت فنر تعبیه شده در آن معمولا برای سرعت‌های بالای ۵ متر بر ثانیه مناسب است. بافر یا ضربه گیر آسانسور موجود در این نوع کفشک عامل اصلی کاهش لرزش کابین است.

ساختمان‌هایی که دارای ارتفاع بسیار زیاد هستند باید از آسانسوری با سرعت بالا استفاده کنند. با توجه به اینکه سرعت بسیار زیاد موجب لرزش بیش از حد کابین می‌شود، استفاده از کفشک رولری یا غلطکی در این نوع آسانسور ضروری است. این نوع کفشک باعث کاهش مصرف انرژی تا حد زیادی می‌شود.

کفشک رولری یا غلطکی دارای ساختار ویژه‌ای است، در این نوع کفشک معمولا غلطک‌ها بر روی بدنه فلزی محکم متصل می‌شوند. در این صورت امکان اتصال همیشگی کلیه غلطک‌ها با سطوح مقابل ریل راهنما وجود دارد. در این صورت حرکت و عملکرد غلطک‌ها به خوبی انجام می‌شود.

به منظور کاهش و حذف سر و صدای آسانسور و همچنین بهبود عملکرد آن نیز غلطک‌ها مجهز به نوار تایری از جنس پلی اورتان هستند. جهت محافظت از چرخ‌ها نیز یک محافظ فلزی در بالای کابین و وزنه تعادل قرار دارد.

به منظور بهبود کیفیت این نوع کفشک توصیه می‌شود که محل حرکت آن بر روی ریل‌های خشک باشد. همچنین تعداد چرخش رول‌های این نوع کفشک باید به اندازه‌ای مشخص در کابین و وزنه تعادل باشد. بر همین اساس تعداد دور‌های استاندارد مختص کابین باید حداکثر ۴۵۰ دور در دقیقه باشد. این چرخش برای وزنه تعادل باید حداکثر ۹۵۰ دور در دقیق باشد.

رابطه کفشک و لغزش و ارتعاش کابین

در صورت نامناسب بودن جنس کفشک، احتمال گیر کردن کابین در ریل راهنما یا کادر وزنه وجود دارد. در واقع جنس کفشک‌ها تاثیر زیادی در حفظ استحکام کابین آسانسور دارد. اگر عمل نصب این کفشک‌ها و ریل راهنما به خوبی انجام نشود مسافران لرزش کابین را خیلی احساس می‌کنند. برعکس نصب کفشک باکیفیت موجب افزایش سرعت آسانسور و همچنین حرکت بسیار نرم و روان آن می‌شود.

ویژگی های مهم کفشک آسانسور

هنگام خرید قطعات آسانسور مانند کفشک باید محصول مورد نظر دارای ویژگی ها و قابلیت های مهمی باشد تا بتواند با کارایی بالا و طول عمر مفید کار کند. از مهم ترین ویژگی های هر کفشکی داشتن حداقل سایش و اصطکاک، تولدی کمترین صدا و لغز در زمان حرکت کابین و وزنه تعادل، عبور از انحرافات و اتصالات ناچیز روی ریل است به طوری که کفشک باید بتواند از محل اتصالات روی ریل به راحتی عبور کند و از انتقال آن ها به وزنه تعادل و کابین آسانسور جلوگیری نماید.به طور کلی لنت کفشک آسانسور باید دارای ضریب اصطکاک کم، خاصیت لغزشی خوب، مقاوم در برابر سایش باشد و باید قابلیت جذب بارهای ضربه ای، خطا و غیر یک راستا بودن ریل ها را داشته باشد.

نکات مربوط به کفشک آسانسور

  • انتخاب کفشک متناسب با نوع و سرعت و همچنین وزن آسانسور
  • معمولا از ۴ کفشک برای کابین آسانسور و ۴ کفشک برای وزنه تعادل استفاده می‌شود.
  • معمولا برای سرعت‌های تا یک متر بر ثانیه از کفشک لغزشی برای کابین و از کفشک ثابت برای کادر وزنه تعادل استفاده می‌شود.
  • در سرعت‌های بیش‌تر از یک متر بر ثانیه از کفشک غلطکی استفاده می‌شود.
  • لنت کفشک‌های آسانسور باید از مقاومت لازم در برابر خوردگی برخوردار باشد.
  • معیوب شدن لنت کفشک‌ها باعث ایجاد ارتعاش در حرکت آسانسور و از بین رفتن تنظیمات درب‌ آسانسور می‌شود.
  • سرویس آسانسور و روغن کاری مداوم ریل و تمیز بودن سطح ریل‌ها باعث افزایش طول عمر مفید کفشک‌ها می‌شود.
  • استفاده از کفشک رولر، کاهش صدای حرکت آسانسور و کیفیت حرکت کابین را به دنبال دارد.
  • به دلیل کاهش اصطکاک در استفاده از کفشک غلطکی، صرفه جویی در مصرف انرژی را شاهد خواهیم بود.
  • تعداد چرخش رولر‌هایی کفشک غلطکی برای کابین آسانسور نباید بیشتر از ۴۵۰ دور در دقیقه باشد.
  • تعداد چرخش دورهای کفشک غلطکی برای کادر وزنه تعادل نیز نباید از ۹۵۰ دور در دقیقه تجاوز کند.
  • ماشین کاری شدن کف کفشک و عاری بودن آن از هرگونه پلیسه از نکات ایمنی نصب کفشک است.
  • بدنه کفشک باید سبک و با کیفیت بالا باشد.
  • پیش از نصب کفشک، باید کادر وزنه تعادل و کابین در حالت بالانس و تعادل قرار داشته باشند.
  • ریل آسانسور باید توسط تکنسین روانکاری شود تا اصطکاک به حداقل میزان ممکن برسد.
  • در هر مرحله سرویس‌ آسانسور، باید کفشک‌ها تمیز شوند.
  • هر ۸ ماه یکبار باید لنت کفشک‌ها را تعویض کرد.

قیمت کفشک آسانسور

با توجه به اینکه کفشک غلطکی نسبت به لغزشی دارای مزایای بسیار زیادی است، طبیعتا قیمت بالاتری نیز نسبت به نوع لغزشی دارد. از جمله معایب کفشک لغزشی نسبت به غلطکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سر خوردن لنت کفشک‌های لغزشی به علت پلاستیکی بودن جنس آن و همچنین قرار گرفتن بخشی از ریل کابین درون آن
  • ایجاد سر و صدای ناهنجار هنگام حرکت کابین به دلیل چسبیدن گرد و خاک و انواع آشغال به لنت‌های کفشک در زمان روغنکاری آن‌ها

موارد مذکور عامل اصلی بیشتز بودن قیمت کفشک غلطکی نسبت به نوع لغزشی است. در ادامه دلایل قیمت بالاتر کفشک غلطکی را نیز ذکر می‌کنیم:

  • عدم انتقال لرزش و ارتعاش به درون کابین به علت مجهز بودن کفشک غلطکی به غلطک و فنر از سه جهت
  • برخورداری از طول عمر بسیار بیشتر
  • عدم نیاز به روغنکاری

5555555555555555555555555555555555555555555555

  

کفشک آسانسور چیست؟

کفشک آسانسور یکی از قطعات مهم کابین آسانسور است که تأثیر بسزایی در حرکت نرم  و روان کابین و وزنه تعادل آسانسور دارد. این قطعه در بالا و پایین کابین و وزنه تعادل نصب می‌شود و درواقع نقش اصلی آن هدایت کابین و وزنه تعادل در امتداد ریل راهنمای آسانسور است. کفشک ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند که دارای کیفیت‌ها، متریال و قیمت‌های متفاوتی هستند.

کاربرد کفشک آسانسور چیست؟

برخلاف ظاهر کوچک، این قطعه از آسانسور کاربرهای بسیاری دارد. از کفشک‌های آسانسور در همه انواع آسانسورها از جمله کششی، هیدرولیکی و حتی مغناطیسی استفاده می‌شود. همان‌طور که اشاره شد وظیفه اصلی کفشک کمک به حرکت روان و کاهش لغزش کابین آسانسور و وزنه تعادل در راستای ریل‌های راهنمای آسانسور است. همه اینها باعث بالارفتن کیفیت حرکت آسانسور می‌شود.

ارتعاشات و لرزش‌هایی همواره هنگام عبور کابین آسانسور از محل اتصال ریل‌ها به وجود می‌آید؛ کفشک این ارتعاشات را خنثی کرده و یکنواختی و نرمی حرکت وزنه تعادل آسانسور و کابین را تأمین می‌کند.

انواع کفشک آسانسور

به‌طورکلی کفشک‌ها در 3 دسته قرار می‌گیرند.

– کفشک لغزشی: کفشک‌های لغزشی رایج‌ترین نوع کفشک‌ها هستند که شامل لنت‌های مختلفی از جمله لاستیکی، پلی‌اورتان (با اسم ژله‌ای نیز شناخته می‌شود) و تفلون می‌باشد. کفشک های لغزشی به دلیل اینکه کاملاً با ریل در تماس هستند و هیچ لقی ندارند، تقریباً ناصافی‌ها و لرزش‌های محل اتصال به ریل‌ها را به کابین آسانسور منتقل می‌کنند. البته برخی کفشک‌ها مانند کفشک‌های هیتاچی نسبت زیادی از این ضربه‌های حاصل از ناهمواری‌ها را جذب می‌کنند.

  • حداکثر سرعت قابل استفاده برای این کفشک ها 2/5 متر بر ثانیه است.

-کفشک رولری یا غلطکی (roller guide shoes) : این کفشک‌ها به‌صورت سه قرقره در سه وجه تراش‌خورده ریل قرار می‌گیرند. مجموع این سه قرقره و پایه آنها کفشک رولری است که لغزشی نمی‌باشد. هر رولر دز این کفشک‌ها دارایی یک فنر هستند که مقدار خیلی بیشتری از ضربات حاصل از ناهمواری را جذب و به کابین منتقل نمی‌کنند. جنس بلبرینگ و جنس پلی‌اورتان استفاده شده در کارایی کفشک‌های رولری تأثیر گذار است.

-کفشک‌های ثابت

هرکدام از این کفشک‌ها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و نمی‌توان گفت کدام بهترین است. ولی معمولاً کفشک‌های لغزشی که لنت لاستیکی پشت آنها کار شده دارای محبوبیت بیشتری هستند.

لنت کفشک

به بخش پلی اورتان کفشک که کاملا به ریل چسبیده و روی آن حرکت میکند، لنت کفشک میگویند. دارای متریال مختلفی از جمله پلی اورتان، پلی آمید، تفلون و ژله ای میباشد.

ابعاد لنت متناسب با ریل تغییر میابد. هر ریل با هر ابعادی (T9, T16 ,..  ) کفشک مخصوص خود که با آنها در تماس هستند و به نسبت قرار گیری نشیمن روی کار و با توجه به فشاری که با ظرفیت به آسانسور وارد میشود، کفشک قوی تر یا ضعیف تر با ابعاد مناسب استفاده میشود.

 

جنس کفشک

جنس بدنه کفشک میتواند هر چیزی باشد. ممکن است از ورق های آهنی تولید شده باشد، با ریخته گری تولید شده باشد مانند کفشک های چدنی و یا با دایکست انجام شده باشد که اکثر کفشک های رولری دایکست هستند.

جنس بدنه کفشک و لنت به هم وابسطه نیستند و میتوانند کاملا از متریال متفاوتی ساخته شده باشند.

تعداد کفشک ها

در یک آسانسور هم کابین و هم وزنه تعادل دارای کفشک هستند. در حالت عادی و 90% آسانسورها تعداد 4 کفشک برای 4 جهت کابین آسانسور و 4 کفشک برای کادروزنه استفاده میشود.

 

 

 

معمولا تولید کنندگان کابین آسانسور  کفشک را جزء متعلقات کابین قرار می دهند. و نیازی به خرید مجدد آن نیست